| Középfölde Grimoárja /Varázslatok/ | |
|
|
|
Szerző | Üzenet |
---|
Haldír of Lorien Admin
Hozzászólások száma : 305 Localisation : Lórien Registration date : 2007. Jan. 21.
| Tárgy: Re: Középfölde Grimoárja /Varázslatok/ Vas. Jan. 21, 2007 9:56 pm | |
| Törés Igézés ideje: 12 másodperc Tartam: Azonnali Szükséges szint: 7 Szükséges varázspontok: Hatás: A varázsló ezzel a varázslattal nagy építméneket rombolhat le: tornyokat, falakat, hidakat stb. Bár a varázslatnál hatótávot adtunk meg, sokkal hatásosabb, ha a varázsló meg is érinti a célpontot, ami viszont azt vonhatja maga után, hogy esetleg maga is megsérül, amikor az építmény összeomlik. | |
|
| |
Haldír of Lorien Admin
Hozzászólások száma : 305 Localisation : Lórien Registration date : 2007. Jan. 21.
| Tárgy: Re: Középfölde Grimoárja /Varázslatok/ Vas. Jan. 21, 2007 9:57 pm | |
| Tüzes lövedék Igézés ideje: 6 másodperc Tartam: Lásd a szöveget Szükséges szint: 2 Szükséges varázspontok: Hatás: A varázsló lángra lobbanthat kis, éghető tárgyakat, például tobozokat vagy apróbb ágakat, és megdobálhatja velük az ellenségeit. Szintenként egy lövedéket gyújthat meg, melynek lángja olyan színnel ég, ahogy neki tetszik. A lövedékek szintenként 1 percig égnek, s egy gyertya lángjának megfelelő fényt adnak. Ha a tárgyat nem használod fel mielőtt a varázslat tartama lejárna, egyszerűen hamuvá ég. | |
|
| |
Haldír of Lorien Admin
| Tárgy: Re: Középfölde Grimoárja /Varázslatok/ Vas. Jan. 21, 2007 9:57 pm | |
| Tűzformázás Igézés ideje: 6 másodperc Tartam: Szintenként 1 láb Szükséges szint: 1 Szükséges varázspontok: Hatás: A varázslók a tűz formázására használják ezt a varázslatot, s szórakoztató figurákat kanyarítanak ki a lángokból. Ezt a varázslatot legtöbbször csak szórakoztatásra vagy figyelemelterelésre használják. | |
|
| |
Haldír of Lorien Admin
| Tárgy: Re: Középfölde Grimoárja /Varázslatok/ Vas. Jan. 21, 2007 9:58 pm | |
| Tűzgyújtás Igézés ideje: 6 másodperc Tartam: Amíga tűz magától el nem ég vagy el nem oltják Szükséges szint: 2 Szükséges varázspontok: Hatás: A varázsló egy éghető tárgyat - általában egy darab gyújtóst vagy egy faágat - kézben fogva lángra tud lobbantani, még akkor is, ha nedves. Az eleven hús nem számít "éghetőnek", de a KM annak tekintheti a hajat, a szőrt vagy a ruházatot. Miután a tűz kigyulladt, addig ég, míg magától ki nem alszik, vagy el nem oltják. | |
|
| |
Haldír of Lorien Admin
| Tárgy: Re: Középfölde Grimoárja /Varázslatok/ Vas. Jan. 21, 2007 9:59 pm | |
| Tűzoltás Igézés ideje: 6 másodperc Tartam: Azonnali Szükséges szint: 1 Szükséges varázspontok: Hatás: A varázsló ezzel a varázslattal mindenféle tüzet ki tud oltani. Ha a varázsló akarja, a kioltott tábortűz vagy máglya nagy, színes füstfelhőt is kibocsájthat. A füst legfeljebb annyi köbméter területet foglal el, amekkora a varázsló szintje. | |
|
| |
Haldír of Lorien Admin
| Tárgy: Re: Középfölde Grimoárja /Varázslatok/ Vas. Jan. 21, 2007 9:59 pm | |
| Utánzás Igézés ideje: 12 másodperc Tartam: Koncentráció Szükséges szint: 4 Szükséges varázspontok: Hatás: A varázslat segítségével a varázsló könyebben tudja utánozni mások hangját. Ráadásul egyszerre két hangot is tud utánozni, ezért a fülelők egyik része az egyiket hallja, a másik része pedig a másikat. | |
|
| |
Haldír of Lorien Admin
| Tárgy: Re: Középfölde Grimoárja /Varázslatok/ Vas. Jan. 21, 2007 10:00 pm | |
| Útvesztés Igézés ideje: 1 perc Tartam: Szintenként 1 óra Szükséges szint: 5 Szükséges varázspontok: Hatás: A varázslat bűbájt bocsát a környékre. AKi belép erre a területre, menthetetlenül eltéved, vagy akaratától függetlenül a varázsló felé sodródik. Az útvesztés területe szintenként egy mérföld átmérőjű kör a varázsló körül. Amíg a varázslat életben van, a varázsló azonnal tudomást szerez minden törpröl, tündéről, hobbitról, emberről, orkról, trollról vagy más gondolkodó lényról, aki csak a környékre teszi a lábát, és eldöntheti, hogy hat-e rájuk a varázslattal vagy sem. A bűbáj hatása alatt álló személyek minden irányérzéküket elveszítik. Még ha az elvarázsoltak úgy is gondolják, hogy jó irányba mennek - például a lemenő napot követik - akkor is eltévednek. | |
|
| |
Haldír of Lorien Admin
| Tárgy: Re: Középfölde Grimoárja /Varázslatok/ Vas. Jan. 21, 2007 10:01 pm | |
| Üzenet Igézés ideje: 12 másodperc Tartam: Koncentráció Szükséges szint: 4 Szükséges varázspontok: Hatás: A varázsló ezzel a varázslattal egy tárgyon, például egy tükrön vagy kövön keresztül is tud beszélni. Ennek a tárgynak szintenként egy mérföldön belül kell lennie, és már legalább egyszer látnia kellett, akár a saját szemével, akár a Távolbalátás segítségével. Miközben beszél, a tárgy megismétli a szavait. Magától nem szólal meg és nem is lehet "beprogramozni", hogy csak akkor beszéljen, ha a követelmény teljesül. | |
|
| |
Haldír of Lorien Admin
| Tárgy: Re: Középfölde Grimoárja /Varázslatok/ Vas. Jan. 21, 2007 10:01 pm | |
| Vakító fény Igézés ideje: 6 másodperc Tartam: Azonnali Szükséges szint: 3 Szükséges varázspontok: Hatás: Ez a varázslat vakító fénnyel villan a varázsló egyik ellenségének szemébe. A varázsló szintjének megfelelő 5 méter sugarú körben hat a varázslat és a varázsló szintjének megfelelő 1 percig tart. | |
|
| |
Haldír of Lorien Admin
| Tárgy: Re: Középfölde Grimoárja /Varázslatok/ Vas. Jan. 21, 2007 10:03 pm | |
| Varázsbéklyó Igézés ideje: 6 másodperc Tartam: Koncentráció Szükséges szint: 5 Szükséges varázspontok: Hatás: A varázsló ezzel a varázslattal ideiglenesen megdermesztheti valakinek a végtagjait, így az nem tud mozogni vagy támadni, ám továbbra is képes lesz a beszédre. A varázsbéklyó addig tart, amíg a varázsló koncentrál vagy amíg valaki meg nem támadja, vagy fizikailag meg nem fenyegeti az áldozatot. Ha a varázsló abbahagyja az összpontosítást vagy valamilyen fizikai fenyegetés éri, az áldozat azonnal kiszabadul. A varázsló további célpontokra is kiterjesztheti a varázslat hatását. | |
|
| |
Haldír of Lorien Admin
| Tárgy: Re: Középfölde Grimoárja /Varázslatok/ Vas. Jan. 21, 2007 10:03 pm | |
| Varázslók álcája Igézés ideje: 1 perc Tartam: Szintenként 1 óra Szükséges szint: 2 Szükséges varázspontok: Hatás: A varázsló kissé megváltoztathatja a külsejét és álcáját olyan tökélyre fejlesztheti, hogy észrevétlenül elvegyülhet az emberek között. | |
|
| |
Haldír of Lorien Admin
| Tárgy: Re: Középfölde Grimoárja /Varázslatok/ Vas. Jan. 21, 2007 10:04 pm | |
| Varázskéz Igézés ideje: 6 másodperc Tartam: Azonnali Szükséges szint: 3 Szükséges varázspontok: Hatás: A varázsló ezzel a varázslattal "megragadhat" egy távoli tárgyat és megmozdíthatja vagy elhajíthatja. A célpontnak olyan tárgynak kell lennie, amit a varázsló saját erejéből is fel tudna emelni, például egy söröskorsó, egy fegyver vagy egy kis szobor. A hatás azonnali, tehát a varázsló meg tudja mozdítani a tárgyat vagy el tudja hajítani, de nem tudja lebegtetni vagy átrepíteni a szobán. | |
|
| |
Haldír of Lorien Admin
| Tárgy: Re: Középfölde Grimoárja /Varázslatok/ Vas. Jan. 21, 2007 10:05 pm | |
| Villám Igézés ideje: 12 másodperc Tartam: Azonnali Szükséges szint: 7 Szükséges varázspontok: Hatás: A varázsló kezéből villám csap ki, amely a leghatalmasabb harcosokat is a földre sújtja. A villám autómatikusan célba talál. | |
|
| |
Haldír of Lorien Admin
| Tárgy: Re: Középfölde Grimoárja /Varázslatok/ Vas. Jan. 21, 2007 10:06 pm | |
| Vízformázás Igézés ideje: 6 másodperc Tartam: Koncentráció Szükséges szint: 5 Szükséges varázspontok: Hatás: A varázsló a varázslattal hatalmat szerezhet a környező vizek fölött. Tetszés szerint formálhatja a hullámokat: lovasokat, sárkányokat, kastélyokat kanyaríthat ki belőlük, ám ez inkább csak a szórakozását szolgálja. Nem törhet szét csónakokat a hullámokkal és nem fojthatja vízbe az ellenségeit. Felgyorsíthatja vagy lelassíthatja azonban a hajókat. | |
|
| |
Haldír of Lorien Admin
| Tárgy: Re: Középfölde Grimoárja /Varázslatok/ Vas. Jan. 21, 2007 10:06 pm | |
| Zúzás Igézés ideje: 6 másodperc Tartam: Azonnali Szükséges szint: 3 Szükséges varázspontok: Hatás: A varázslattal a varázsló kisebb fa-, szaru- és kőtárgyakat összezúzhat, fémet azonban nem. A tárgy nem lehet olyan nagy vagy olyan nehéz, hogy egy erős ember ne tarthassa meg a kezében. | |
|
| |
Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: Középfölde Grimoárja /Varázslatok/ | |
| |
|
| |
| Középfölde Grimoárja /Varázslatok/ | |
|