NÉV: Claudius Drake
NEM: férfi
FAJ: tünde
KOR: 1432 év
FOGLALKOZÁS/KASZT: révész
ELŐTÖRTÉNET: Egy tündecsalád leszármazottja vagyok, és már 1432 éve a víz szolgája vagyok. A szüleimnek feltűnt, hogy már egész kiskoromban elkezdtem nőni. Mikor 100 éves koromra fess fiatalemberré váltam, végre kiengedtek a szülői fészekből, amely egy hegy tetején állt. Búcsút intettem a többi testvéremnek, akiknek továbbra is ott kellett maradniuk, a szüleimet megölelgettem, akik jó keményre sült hamupogácsával megrakva elindítottak Szürkerév felé. Kisgyermeki csodálkozással néztem a hajókat, hallgattam a víz csodálatos énekét, s akkor belém hasított, hogy életemet a hajózásnak kell szentelnem. Két keserves évig dolgoztam keményen, az ottani legalantasabb munkákat elvállalva, míg végre sikerült egy tökéletes hajót szereznem. Onnantól minden nap hajózgattam, egyre beljebb a tengeren, de Valinorig persze sosem mentem el. Kis mellékágakon hajózgattam az Anduinon, jó barátságba kerültem Szürke Gandalffal, aki nyaranta néhány hetet lent tölt Szürkerévben, élvezve melegvizes strandjainkat. Az év legnagyobb részét Szürkerévben töltöm, így a kalandok többségéből sajnos kimaradok.
Üdvözlettel : Claudius Drake.